Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Πάστα φλώρα.......Η δύναμη της παράδοσης!

Σήμερα μου ήρθε επιθυμία για πάστα φλώρα!
Ένα  από τα αγαπημένα μου γλυκά που το φτιάχνω σπάνια επειδή ακριβώς μου αρέσει πάρα πολύ! Καταλαβαίνετε τί συμβαίνει στη συνέχεια..... Εξαφανίζεται αμέσως!
Δείτε την συνταγή, δοκιμάστε την, και περιμένω σχόλια σας.
Συνταγή
1 κουπα βούτυρο
1/3 κούπας ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά ξύσμα  πορτοκάλι
1 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ
3 κούπες αλεύρι
1/2 μαρμελάδα επιλογής σας (πορτοκάλι είναι μια καλή επιλογή)
Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι τα αφρατέψει. Προσθέτε στη συνέχεια τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα, το κονιάκ, το μπεϊκιν πάουντερ, και σιγά σιγά το αλεύρι. Ετοιμάζεται μια μαλακή ζύμη. Απλώνεται τα 2/3 της ζύμης σε ταψάκι (η ταρτιέρα είναι μια καλή λύση), βάζεται από πάνω την μαρμελάδα, και με το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης που έχετε φτιάχνεται κορδονάκια και στολίζεται την επιφάνεια. Ψήνετε για 30-35 λεπτά στους 175 βαθμούς και η πάστα φλώρα είναι έτοιμη.
Σημείωση! Μπορείτε να την φτιάξετε και με αλεύρι ολικής και μαρμελάδα diet σαν πιο υγιεινή επιλογή.
Καλοφάγωτη!

1 σχόλιο:

  1. Αυτή είναι η προτελευταία πάστα φλώρα. Τη θυμάμαι, καλή ήταν! Δεν είδα να αναφέρεις την άλλη, με την φράουλα. Αυτή ήταν καταπληκτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή